Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & FACEBOOK




Πόσες photos έβγαζες πριν κάνεις profile στο facebook ?

Ήθελες επαγγελματική ψηφιακή πριν κάνεις profile στο facebook ?

Παλιά τραβούσαμε φωτογραφίες για να έχουμε να θυμόμαστε… γιορτές γενέθλια διακοπές και τα σχετικά.. συνήθως πηγαίναμε στο φωτογραφείο που τις έβγαζε διπλές στο τσάμπα και πολλές φορές υπήρχαν και κάποιες καμένες .. Ήταν πολύ διαφορετικό το συναίσθημα να περιμένεις να τις δεις όλες μαζί εμφανισμένες απ’ ότι τώρα.. Τώρα πλέον τραβάμε 50 για να είναι μία καλή !

Το θέμα είναι ότι το facebook άλλαξε τον λόγο για τον οποίο τραβάμε φωτογραφίες .. Δεν το κάνουμε πλέον για να αποτυπώσουμε αναμνήσεις .. αλλά για να προβληθούμε, να περιμένουμε Like, comments και να μπούμε στην μάχη της καλύτερης profile pic!

Πόσες φορές μετά το κλικ της ψηφιακής έχεις ακούσει ‘’αυτή πάει facebook’’ ?

Πόσους wannabe φωτογράφους γνωστούς & φίλους έχεις που δεν ξέρουν την τύφλα τους ?

Εγωισμός , Ναρκισσισμός, ψώνια , cropping και photoshop … χέστρες , σουφρωμένα χείλια , ξέκωλα , κοιλιακοί και κυρίως album που φωνάζουν ΚΟΙΤΑ ΠΟΣΟ ΤΕΛΕΙΑ ΠΕΡΝΑΜΕ (ξερνάω :P ) .. To κακό ξεκίνησε νωρίτερα από τα πρώτα social networks αλλά με το fb έγινε massive ( πςςς πως το μιλάω το αγγλικό ) και 9 στα 10 profile που βλέπεις δεν έχουν καμία σχέση με την προσωπικότητα του ατόμου ..

Ας θυμηθούμε ότι μια εικόνα είναι 1000 λέξεις και όχι 1000 Like ..



Υ.Γ Και εγώ είμαι ψώνιο (το ζώδιο μου φταίει ) και εγώ αυτοφωτογραφίζομαι (γιατί οι φίλοι μου δεν μπορούν να βγάλουν μια φωτο της προκοπής )

2 σχόλια: