Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ηοrror Movies

Γιατί μας αρέσουν οι ταινίες τρόμου ?


Κάποτε είχα διαβάσει ότι οι ταινίες τρόμου αρέσουν πολύ στον κόσμο που δεν έχει έντονη ζωή και μέσα σε ένα δίωρο έχουν την δυνατότητα να βιώσουν περίεργα και έντονα συναισθήματα όπως αυτά του φόβου και της αγωνίας ..

Ή σκέψη μου ήρθε χτες που είδα το ‘’The last Exorcism’’ και θυμήθηκα ότι όσες φορές έχω δει θρίλερ (όπως λέμε εμείς εδώ) στο σινεμά όσο χάλια και να ήταν, πάντα πέρναγα καλύτερα απ’ ότι όταν έβλεπα μια απλά κακή ταινία. Το θέμα είναι ότι μέσα σε 1 – 2 ώρες νιώθεις αγωνία φόβο .. περιμένεις αυτό το μπάμ να γίνει.. και 9 στις 10 φορές τρομάζεις ενώ ήξερες τι θα συμβεί .. πάντα υπάρχει κάποιος στην παρέα που φοβάται πιο πολύ και του κάνεις πλάκα .. όσο κλισέ και να είναι ..

Αφού όταν ακούς ένα θόρυβο δεν θα πήγαινες να δεις τι είναι , ενώ η χαζή πρωταγωνίστρια πηγαίνει .. οι όμορφοι ηθοποιοί δεν πεθαίνουν , το κινητό δεν έχει σήμα .. να μην σε κουράζω τα ξέρεις !



Αυτό που για πολλούς είναι διασκέδαση για άλλους είναι μαζοχισμός, αφού κάποιος άλλος τους έσυρε να δουν την ταινία και το βράδυ θα δυσκολευτούν να κοιμηθούν.. Όπως και να ‘χει το θέμα ..υπάρχουν κάτι καμένοι σαν εμένα που σχετικά με τα horror movies των τελευταίων χρόνων ..

Ενθουσιάστηκαν με το Martyrs .. ξενέρωσαν που το 4th kind δεν είναι αληθινή ιστορία (άτιμο Hollywood εσύ και το marketing) .. διχάστηκαν για το Paranormal activity .. και περιμένουν πως και πως το Scream 4.

To point είναι ότι με μια ταινία τρόμου ζεις μια χαρούμενη δυστυχία που ξέρεις ότι σε 2 ωρίτσες θα έχει τελειώσει!!!


1 σχόλιο: